Céljaink

Untitled Document

Az alapvető cél minél több látogatóban tudatosítani a múzeum létét, megismertetni a hatalmas működő kiállítást, mint Magyarország egyik kiemelkedő technikai gyűjteményét. Ennek szellemében született meg 2012. legelején egy színes, 32 oldalas kiadvány. A füzet a megnyitás óta eltelt egy évtized legérdekesebb eseményeit, készülékeit tartalmazza, valamint azoknak a Barátoknak állít emléket, akik önzetlen adományokkal, szakmai és baráti segítségnyújtással hozzájárultak ahhoz, hogy ez a gyűjtemény egyedülállóvá vált a maga nemében. E kiadványtól is azt reméljük, hogy a múzeum hírét vigye mindenkinek, aki szereti a Zenét, a technikát, a régiségeket, vagy éppen csak feltöltődni vágyik a mai lélektelen világban.

Ezen felül két kitűzött célom volt.

Az egyik: megírni és könyv alakban megjelentetni a magyar orsós magnógyártás történetét. Örömmel tudatom minden kedves Érdeklődővel, Barátommal, hogy ez a cél megvalósult! 2010 januárjában a könyv elkészült és már megrendelhető. A könyvről bővebb információ olvasható a "Friss hírek" és az "Eredményeink" menüpont alatt. Megírásához sok segítséget kaptam a még élő szakemberektől. Köszönet érte!

A Magyar Orsósmagnó Gyártás Története

A már komolyabb anyagi alapot igénylő másik cél, a múzeumban kiállított teljes kollekcióról egy műszaki információkkal mellékelt nagyformátumú színes kiadvány megjelentetése könyv formájában, magyar, német és angol nyelven. A cél megvalósulásához mindenfajta segítséget örömmel fogad az Alapítvány.

Legújabb terveink között pedig szerepel a "Hungarikum" cím elnyerése egyrészt a múzeum teljes kiállított anyaga, másrészt a kiállításon belül a teljes magyar gyűjtemény tekintetében. A múzeum 2014. szeptember 20-án a Nógrád Megyei Értéktár Bizottságtól "Nógrádikum" díjat kapott, amely az első lépés a "Hungarikum" díj felé. A magyar tervezésű és gyártású magnetofonok listáját is összeállítottuk, amely reményeink szerint szintén "Hungarikum" lesz.